понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Імміграція до США

Ні для кого не секрет, що імміграція в Сполучені Штати Америки завжди була і є заповітною мрією мільйонів людей, особливо серед жителів країн колишнього СРСР. І в цьому немає нічого дивного, оскільки Америка є однією з найсприятливіших для проживання країн з високим рівнем життя.
Тож як іммігрувати в США і що для цього потрібно? Нижче будуть представлені основні способи легальної імміграції в США, а саме:

  • робоча віза;
  • віза інвестора;
  • возз'єднання сім'ї;
  • грін-карта.

Робоча віза

Претендувати на робочу візу можуть кваліфіковані фахівці, чия сфера діяльності користується попитом у США. На цей момент найбільш затребуваними є програмісти і професіонали у сфері інформаційних технологій; отже, у цієї категорії фахівців значно більше шансів отримати робочу візу.
Заявнику необхідно мати вищу освіту за якоюсь певною спеціальністю або достатній досвід роботи за нею (три роки стажу вважаються за один рік навчання).
Ця віза надає право на переїзд до США не тільки заявнику, а й членам його родини. Щорічні квоти на видачу робочих віз встановлюються Конгресом США.

Віза інвестора

Щоб одержати візу інвестора, іноземцю необхідно вкласти мінімум 500000 доларів США в економіку країни і забезпечити мінімум робочих місць.

Возз'єднання сім'ї

У програмі з возз'єднання сім'ї може брати участь іноземець, чий близький родич або родичі є громадянами США. Близькі родичі — це чоловік або дружина, батьки, брати і сестри.
Процес возз'єднання аж ніяк не швидкий і, залежно від ступеня споріднення, може займати від декількох місяців до декількох років.

Грін-карта (Green Card)

Грін карта (Green Card) є досить популярним способом імміграції до США серед жителів пострадянського простору. Це документ, який надає іноземному громадянину право на проживання, роботу і навчання в США.
Green Card — це лотерея, розіграш якої проходить щорічно і переможці вибираються випадково за допомогою комп'ютера. При цьому від учасника не вимагається підтверджувати знання англійської мови та історії Сполучених Штатів. Мінімальні вимоги для отримання грін-карти — середня освіту і/або досвід роботи за фахом. Також має значення громадянство учасника лотереї і місце його народження. Це дуже важливо, оскільки брати участь у розіграші можуть лише громадяни певних країн. На щастя, в перелік відповідних для участі в програмі країн входить і Україна, і Росія, і Білорусія.